Мій сайт Четвер, 28.03.2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум історії Києва » Форум історії Києва » Київ сучасний » ВЕРШИТИ ДОЛЮ СТОЛИЦІ КИЯНАМ НЕ ДАНО ЧИ НЕ ДАЮТЬ? (Висловлюємо думки стосовно відсутності киян серед керівників)
ВЕРШИТИ ДОЛЮ СТОЛИЦІ КИЯНАМ НЕ ДАНО ЧИ НЕ ДАЮТЬ?
kmdaДата: Вівторок, 06.07.2010, 14:04 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Хто найкраще від усіх спроможний зрозуміти потреби міста і його жителів? Відповідь, на перший погляд, очевидна — той, хто в ньому виріс, знає кожну вулицю й про місцеві проблеми інформований не з чужих вуст, а відчув їх на собі. Але дивна річ — серед столичних градоначальників із кінця позаминулого століття був лише один киянин.
В сучасному Києві працюють і скеровують усе життя вихідці із різних областей України, а то й інших країн. Важко повірити, що серед корінних киян різних епох знайшовся лише один гідний керувати справами свого міста. У чому ж причина такого феномена?
На думку директора Державного архіву Києва Віри Купченко, уся справа — у психології. Людина, що народилася й виросла на периферії, з дитинства привчена долати різноманітні труднощі. Це стосується як відсутності банальних побутових вигод, так і реалізації честолюбних задумів. Столиця для такого підлітка здається важкодоступним раєм, де можуть справдитися всі його мрії. Тож, вступивши в київський вуз, він триматиметься за нього всіма силами, оскільки знає: опиниться за його порогом — і перед ним стелитиметься одна дорога — назад у село, де на грандіозних планах можна буде поставити хрест. А стосовно столичних підлітків, то їм, на думку Віри Купченко, притаманна певна життєва інертність — у батьківському теплі й затишку багато земних благ дістаються легко. А це наводить на думку, що прагнути чогось більшого немає гострої потреби. Ось і виходить часом, що вихідці з глухих сіл і невеличких містечок виявляються успішнішими, ніж кияни, котрі пишаються своїм походженням.
Іншої думки дотримується Сергій Карамаш. Причину того, що градоначальниками Києва майже завжди були приїжджі чиновники, він убачає в політичних інтересах тієї чи іншої влади. Особливо яскраво це простежується в радянський період нашої історії. Від людини, котра опинялася в кріслі мера, передусім вимагали сліпого виконання партійної волі, а вже потім — уміння жити інтересами міста.

Висловлюємо свої думки: так не дано чи не дають?

 
ГістьДата: Середа, 11.03.2015, 09:16 | Повідомлення # 2
Група: Гості





This is exactly what I was looking for. Thanks for wrniitg!
 
Форум історії Києва » Форум історії Києва » Київ сучасний » ВЕРШИТИ ДОЛЮ СТОЛИЦІ КИЯНАМ НЕ ДАНО ЧИ НЕ ДАЮТЬ? (Висловлюємо думки стосовно відсутності киян серед керівників)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz